طريقه عمل البيتزا الاسكندرانى
مكونتات العجينه
عدد 3 بيضات بدون صفار
نص كيلو دقيق حوالى 3 اكواب ونصف
كوب زبادى بلدى من العادى ابو جنيه ونص 3
و بيكنج باودر حوالى معلقيتين شاى و نظع جميع المكونتات بالاضافه الى قطعه خميره كبيره فى العجانه و نتركهم قليلا ثم نضع البن فوقهم حتى يصبح العجين عامل زى المستيكه ثم ننزل بادقيق تانى عشان نتقل العجينه شويه
ثم نترك العجينه لمده 3 ساعات خارج التلاجه حتى يخمر ثم نحضر الكونتات اللى عايون نحطها فوق عليها من فوق
نصف كيلو طماطم و نقطعه قطع صغيره جدا و نجيب صلصه طماطم جاهزه
ممكن نحط تونه او فواكه البحر او سدق او بسطرمه او جبنه مودزاريلا او جبنه تركى او رومى او لحم مفؤوم او سى فود
لكن احنا النهارده هنعله بكوكتيل من كل المكونات دى
بعد ما نحط المكونات بتاعتنا ندخلها الفرن و نتركها نصف ساعه
لا يوجد تعليقات
أضف تعليق